Hallo, wie ben jij? Doe jij het met één identiteit, of heb je er meerdere? En hoe verandert die per plek en moment? Hoe geef jij je zelfbeeld vorm, als alles kan en mag? WAAG De Expo toont beeldend werk van jongeren in Amsterdam over identiteit. Onder begeleiding van het artistieke team experimenteren de jongeren met verschillende technieken om op een kunstzinnige manier deze onderwerpen vorm te geven. De objecten, installaties en sculpturen worden getoond in het WAAGlandschap, dat ook als decor en debat-arena dienstdoet.

Het landschap van WAAG

De vloer van de installatie bestaat uit driehoekvormige houten panelen. Deze zijn het canvas voor de persoonlijke kunstwerken van deelnemers. Samen vormen de palen een Gesamtkunstwerk. Voor de panelen gebruiken de jongeren verschillende technieken: schilderen, egaliseren, bedrukken, perforeren, beplakken, enzovoort. Hoog boven de vloer is een doek opgespannen van 10 x 16 m, het hemeldoek van dromen. Tijdens het maakproces van het kunstproject WAAG laten deelnemers hierop hun aantekeningen, schetsen en andere ingevingen achter. Zo creëren zij een collectief geheugen van doorkijkjes in de toekomst. De palen waarop het hemeldoek rust bewerken het artistieke team en deelnemers met een draaibank. Deze pilaren verbeelden de overgang van kind naar volwassenheid.

Rondleiding met een avatar

De expo van #WAAG is gratis toegankelijk en nagenoeg doorlopend geopend als #WAAG is neergestreken op een locatie. Helemaal leuk is het om de expo te beleven met de rondleiding samen met een heuse avatarjongere. Check de expotijden en -data in het volledige programma.