DEELRITUEEL Transvaal

21 december van 18:00-19:00 uur op het Krugerplein

December is een maand van lichtjes en samen zijn. Daarom vieren we op 21 december dat we buren zijn en de dagen weer lichter worden. 
Het DEELRITUEEL Transvaal is een samenkomen waarbij je aan je buur kan vertellen hoe fijn je het vindt om samen met hen de straat te delen en een moment waarop je contact legt met buurtgenoten die je nog niet kent. We staan stil bij het dagelijkse contact dat we zo normaal vinden, maar dat eigenlijk heel bijzonder is. Met het DEELRITUEEL willen we dit koesteren.

Een belangrijk onderdeel van het DEELRITUEEL Transvaal, is dat deelnemers een speciaal DEELRITUEEL-pakketje helpen maken en een boodschap/ gedicht schrijven voor hun buur. Het pakketje bestaat uit een waxinelichtje, lucifer en een persoonlijke boodschap. De deelnemer geeft het pakketje vervolgens aan een buurtgenoot met de uitnodiging om op 21 december naar het Krugerplein te komen.

Tijdens het DEELritueel Transvaal steken we als buren samen onze lichtjes aan in een levend lichtjespatroon, ontwikkeld door beeldend kunstenaar en buurtgenoot Karina Meister. Onder het genot van van muziek, gedichten, warme chocolademelk, lekkere hapjes en natuurlijk elkaars gezelschap.

DEELRITUEEL-pakketjes

Wil jij helpen met het maken van de DEELRITUEEL-pakketjes? Graag! Alle hulp is welkom!
Kom langs op donderdag t/m zaterdag van 14:00-16:30 op het Krugerplein. Bij KARIMA’s Caravan kun je dan het team ondersteunen. Woensdag 19 december van 19:00-21:30 uur kun je pakketjes helpen maken in het gebouw op de Tugelaweg 85. Werk je liever thuis? Dan geven we je een ‘DIY DEELritueel kit’ mee met alle ingrediënten, die je terug kan brengen wanneer de pakketjes af zijn. Mail hiervoor naar info@movingsartsproject.nl.

Ophaalpunten DEELRITUEEL-pakketjes:
Krugerplein KARIMA’s Caravan van donderdag t/m zaterdag tussen 14:00-16:30 uur.
Tugela85, Aslan Versmarkt, Dynamo Servicepunt Kraaipan, Moving Arts Project tijdens openingstijden.

Het DEELRITUEEL Transvaal is ontwikkeld door Moving Arts Project en bewoners uit de Transvaalbuurt en omgeving. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel Oost.

Mede mogelijk gemaakt door

© Moving Arts Project, 2020 | Privacy Statement