Voorstelling op een stadsplein

Stel je voor, De Kleine Prins landt vandaag in onze samenleving, midden in een Amsterdamse stadswijk. Met een blik van verwondering reist hij langs de ‘bubbels’ van het gefragmenteerde Nederland van nu. Hij ontmoet gele hesjes en klimaatneutrale wereldverbeteraars, allen behept met een groot eigen gelijk. Hij spreekt een koning met de boreale wind in de rug. Hij mag dansen met de vos en meespelen met de kids. Maar, geliefde nieuwkomer of niet, ook De Kleine Prins moet zich invechten op het plein.

Wat betekent samenleven? Hoe doe je dat? Dit onderzoekt het kunstenaarscollectief Moving Arts Project samen met een veelzijdige cast aan stedelingen en De Kleine Prins als pop, bespeeld door Alexander Brouwer, speler bij Duda Paiva Company. In een absurdistisch universum op het Amsterdamse Krugerplein bevraagt deze Kleine Prins dat wat vanzelfsprekend lijkt. Net als de held van schrijver Antoine de Sainte-Exupéry kijkt hij met open blik de wereld in. Want samenleven doe je toch gewoon samen, of niet? Met theater, dans, muziek en humor zoekt de locatietheatervoorstelling handvatten voor een bubbelloze wereld. Een ontregelend sprookje over samenleven, contact, ongemakkelijke vragen en goed bedoeld geploeter.

Deze magische voorstelling op een alledaags stadsplein gaat in première op de geboortedag van Antoine de Sainte-Exupéry: 29 juni 2019. De Kleine Prins is voor alle leeftijden en is te zien op 28 (try-out), 29, 30 juni en 5, 6, 7 juli.

Koop nu je kaarten!

De Kleine Prins komt tot stand dankzij deze mensen.

Absurdistisch universum in en met de stad

Moving Arts Project maakt kunstprojecten om maatschappelijke thema’s zicht- en bespreekbaar te maken. De voorstelling De Kleine Prins is het slot van een multidisciplinair kunstproject, geïnitieerd door MAP. Dit traject vindt plaats van maart t/m juli op 6 locaties in de Amsterdamse Transvaalbuurt. Samen met passanten, wijkbewoners en -organisaties, professionals, experts en kunstenaars onderzoekt het kunstenaarscollectief wat samenleven betekent. Dat doen zij in workshops, performances, beeldende kunst, lezingen, dialoog en theater. De opgedane kennis zijn de ingrediënten voor de locatietheatervoorstelling op het Amsterdamse Krugerplein, dat voor de gelegenheid verandert in een absurdistisch universum.

De Kleine Prins is de zesde editie van HEIM in Transvaal, een initiatief van MAP. De Kleine Prins komt tot stand in samenwerking met Duda Paiva Company, internationaal bekend van de schuimrubberen wezens die tot leven lijken te komen dankzij de unieke choreografie. Voor de theatertekst werkt MAP samen met taalkunstenaar Karien van Assendelft.