Review
Review
Lees verder
"Wat een waardevolle bijeenkomst. Erg bijzonder om aan de hand van de kunstwerken ideeën over samenleven van verschillende mensen te leren kennen en ze als uitgangspunt te nemen. Smaakt naar meer".
Review
Review
Lees verder
"Wat jullie doen kan niet bestaan, want de samenleving bestaat niet".
Review
Review
Lees verder
"Dit project laat me nadenken over dat dingen niet vanzelfsprekend zijn. De beelden die erbij horen prikkelen mijn fantasie. Echt prachtig!".
Review
Lees verder
"Vrolijk, bevlogen, actueel en bij vlagen hilarisch!"
Review
Lees verder
"Ik herken in de voorstelling veel dingen uit mijn eigen leven".
Review
Lees verder
"Dit was veel natuurlijker gespeeld dan in een theaterzaal".
Review
Review
Lees verder
"Een verscholen stille waarheid, die door de kieren van open deuren binnenwaait en het zijn van de fragiele samenleving blootlegt in haar emotie".
Previous
Next
Waarom Open Deuren

De expositie OPEN DEUREN startte in april 2022 in Amsterdam Oost op het Krugerplein. De expositie reisde door de stad en was daarna ook te zien in Amsterdam Noord, West en Zuid Oost.

OPEN DEUREN bestond uit drie onderdelen; een mini-museum, een boombeeldenpark en een voorstelling. In het paviljoen, dat was opgebouwd uit een decor van OPEN DEUREN, kon je kennis maken met de leefwereld van 15 huishoudens uit de Transvaalbuurt. Aan de hand van kunstwerken, citaten en geluidsfragmenten werd betekenis gegeven aan hun definitie van samenleven. Het paviljoen was een rondgang door een kleurrijk landschap van elementen, begrippen, feiten en fictie.

De Grote OPEN DEUREN Show was een voorstelling vol met spel, dans, muziek en spoken word, waarin de verschillende rollen werden vertaald die we regelmatig tegenkomen in de samenleving. Vadertje Staat, Mens met een Visie, De Zwijgende Meerderheid, De Goedbedoelende Burger, De Gedeelde Verantwoordelijkheid en De Toekomst, namen bezoekers mee in de achtbaan die samenleven heet.
In het ‘Boombeeldenpark’ bestond uit kunstwerken, die bezoekers bevroegen naar hun kijk op samenleven. Het project is inmiddels afgesloten met een conferentie. De boombeelden staan opgesteld bij Ru Paré Community en zijn tot februari 2023 gratis te bezoeken.

© Moving Arts Project, 2020 | Privacy Statement