De Chillbus

Omschrijving

Samen met jongeren bouwden we een bus om tot een mobiel podium voor talentvolle jongens en meiden van circa 14 t/m circa 20 jaar. De Chillbus was het kloppende hart van workshops, debatten, presentaties en performances voor en door jongeren en geïnteresseerden van binnen en buiten de buurt. De begeleiding was in handen van professionele kunstenaars van uiteenlopende disciplines (muziek, dans, theater, rap, mode-ontwerp, vj/ videokunst, beeldende kunst, DJ, fotografie en ontwerp). 
 De ‘Chillbus’ is een 10.260 kg zware DAF SB 201 DKDL 554 uit 1985 met, voor de liefhebbers, een Hainje motor. We vonden bus in Drenthe waar zij tot maart 2008 dienst deed als ‘Disco-bus’. Daarvoor was ze streekbus in de regio Leiden – Den Haag. 
Eenmaal in het atelier in Amsterdam werden alle stoelen uit de bus verwijderd en buitenkant en binnenkant samen met jongeren opgepimpt. In mum van tijd was de egaal rode bus omgetoverd tot een kleurrijk graffiti-spektakel die veel opzien zou baren in de straten van Amsterdam. Binnen werd een podium met een complete DJ-set en giga groot Tv-scherm ingebouwd. In de CHILLBUS kon zo goed als alles: we hebben muziek gemaakt door en met jongeren, een debat georganiseerd met Palestijnse jongeren via een live stream, gebarbecued met de plaatselijke meidenclub, geluids- en filmopnames gemaakt en contact gelegd met vele talenten in de buurt. 
Vanaf het najaar 2008 is de Chillbus is ingezet bij allerlei activiteiten met, voor en door jongeren zoals (buurt)festivals, jongerencentra en jongerenproductiehuizen, scholen en instellingen. Ook deed de bus mee met de allereerste HEIM in 2011. Begin 2012 is de Chillbus naar het strand bij Noordwijkerhout gereden waar hij bij het strandpaviljoen als een kinderspeelhoek dienst deed.
Documenten:

N.v.t.

Projectteam:

N.v.t.

Tot stand gekomen met:

N.v.t.

Partners

Mede mogelijk gemaakt door

© Moving Arts Project, 2020 | Privacy Statement