De Kleine Prins

De Kleine Prins

De Kleine Prins eenmalig in het toneelbeeld van ITA-Ensemble.

Nu eenmalig te zien in ITA: de “magische” en “urgente” uitvoering van De Kleine Prins in een speciale bewerking voor het Internationaal Theater Amsterdam! Afgelopen zomer trok dit ontregelende sprookje over samenleven, contact en goed bedoeld geploeter bomvolle tribunes op het Krugerplein. In deze eigenzinnige bewerking van het boek van Antoine de Sainte-Exupéry schittert een veelzijdige cast aan stedelingen en De Kleine Prins als pop, bespeeld door Alexander Brouwer, speler bij Duda Paiva Company. Mis het niet!

Koop hier je tickets.

Waar: https://ita.nl/nl/, Leidseplein 26, Amsterdam

Wanneer: 22 maart, 16:00.

Duur: 75 minuten

Voor wie: alle leeftijden

 

Absurdistisch universum

Stel je voor, De Kleine Prins landt vandaag in onze samenleving, midden in een Amsterdamse stadswijk. Met een blik van verwondering reist hij langs de ‘bubbels’ van het gefragmenteerde Nederland van nu. Hij ontmoet gele hesjes en klimaatneutrale wereldverbeteraars, allen behept met een groot eigen gelijk. Hij spreekt een koning met de boreale wind in de rug. Hij mag dansen met de vos en meespelen met de kids. Maar, geliefde nieuwkomer of niet, ook De Kleine Prins moet zich invechten op het plein.

Wat betekent samenleven? Hoe doe je dat? Dit onderzoekt het kunstenaarscollectief Moving Arts Project samen met een veelzijdige cast aan stedelingen en De Kleine Prins als pop, bespeeld door Alexander Brouwer, speler bij Duda Paiva Company. In een absurdistisch universum bevraagt deze Kleine Prins dat wat vanzelfsprekend lijkt. Net als de held van schrijver Antoine de Sainte-Exupéry kijkt hij met open blik de wereld in. Want samenleven doe je toch gewoon samen, of niet? Met theater, dans, muziek en humor zoekt de locatietheatervoorstelling handvatten voor een bubbelloze wereld. Een ontregelend sprookje over samenleven, contact, ongemakkelijke vragen en goed bedoeld geploeter.

 

 

 

Over het kunstproject & locatietheatervoorstelling in de Amsterdamse Transvaalbuurt, 2019

Samenleven, we doen het elke dag. Maar hoe precies? Daarover gaat De Kleine Prins.

Van maart t/m juli 2019 dook dit artistiek-sociale onderzoek op 6 locaties de Amsterdamse Transvaalbuurt in. Samen met wijkbewoners en -organisaties, professionals, experts en kunstenaars onderzochten we wat samenleven betekent.  Dat deden we door de lens van De Kleine Prins, het boek van schrijver Antoine de Sainte-Exupéry. Net als de prins, die van planeet naar planeet trekt, keken we met open blik en verwondering naar iets wat op het eerste gezicht vanzelfsprekend lijkt.

Dit dynamische onderzoek bestond onder andere uit workshops, performances, beeldende kunst, lezingen, dialoog en theater. De bevindingen uit het hele traject vormden de ingrediënten voor een theatraal slot op het Krugerplein in Amsterdam op 28, 29, 30 juni en 6, 7, 8 juli 2019.

De Kleine Prins was de zesde editie van HEIM in Transvaal, een initiatief van MAP.

Locatie
Theatervoorstelling in een tijdelijke openluchttheater op het Krugerplein, Amsterdam. Deze voorstelling op locatie was het theatrale slot van het kunstproject De Kleine Prins dat van maart – juli 2019 op 7 locaties in de Transvaalbuurt plaatsvindt.

Uitvoeringsdatum
Speeldata theatervoorstelling De Kleine Prins op het Krugerplein: 28, 29, 30 juni en 5, 6, 7 juli 2019
Looptijd van het volledige kunstproject: maart – juli 2019

Disciplines
Theater, dans, beeldende kunst, dialoog

I.s.m.
Duda Paiva Company, Boost Amsterdam.

Financiering
Stadsdeel Amsterdam Oost, Amsterdams Fonds voor de Kunst, VSB Fonds.