De Kleine Prins

De Kleine Prins

Locatie
Theatervoorstelling in een tijdelijke openluchttheater op het Krugerplein, Amsterdam. Deze voorstelling op locatie is het theatrale slot van het kunstproject De Kleine Prins dat van maart – juli 2019 op 7 locaties in de Transvaalbuurt plaatsvindt.
Ga direct naar kaartverkoop en meer info.

Uitvoeringsdatum
Speeldata theatervoorstelling De Kleine Prins: 28, 29, 30 juni en 5, 6, 7 juli.
Looptijd van het volledige kunstproject: maart – juli 2019

Disciplines
Theater, dans, beeldende kunst, dialoog

I.s.m.
Duda Paiva Company, Boost Amsterdam.

Financiering
Stadsdeel Amsterdam Oost, Amsterdams Fonds voor de Kunst, VSB Fonds.

Projectbeschrijving
Samenleven, we doen het elke dag. Maar hoe precies? Daarover gaat De Kleine Prins.

Van maart t/m juli 2019 duikt dit artistiek-sociale onderzoek op 6 locaties de Amsterdamse Transvaalbuurt in. Samen met wijkbewoners en -organisaties, professionals, experts en kunstenaars onderzoeken we wat samenleven betekent.  Dat doen we door de lens van De Kleine Prins, het boek van schrijver Antoine de Sainte-Exupéry. Net als de prins, die van planeet naar planeet trekt, kijken we met open blik en verwondering naar iets wat op het eerste gezicht vanzelfsprekend lijkt.

Dit dynamische onderzoek bestaat onder andere uit workshops, performances, beeldende kunst, lezingen, dialoog en theater. De Kleine Prins is de zesde editie van HEIM in Transvaal, een initiatief van MAP.

De bevindingen uit het hele traject zijn de ingrediënten voor een theatraal slot op het Krugerplein in Amsterdam op 28, 29, 30 juni en 6, 7, 8 juli.

Ga naar de site van De Kleine Prins.