De Onzichtbare Danser

De Onzichtbare Danser

Website
https://deonzichtbaredanser.wordpress.com

Locatie
Theater Oostblok, Amsterdam

Uitvoeringsdatum
19 september 2015 (21 uitvoeringen)

Disciplines
dans, muziek

Op initiatief van
Eline van Ark, artistiek en zakelijk advies door Moving Arts Project

Financiering
VSB fonds | Amsterdams Fonds voor de Kunst | Stichting Blindenhulp | Ars Donandi | Russel ter Brugge Fonds | Stichting LLBS

Projectbeschrijving
De Onzichtbare Danser is een zinnenprikkelende dansvoorstelling die je ervaart zonder te zien. Geluid wordt tastbaar en bewegingen kruipen onder je huid. Hoe kijk je naar dans als je niet kan zien? Sluit je ogen om voorbij de vorm van dans te kunnen zien en ontdek hoe diep de ervaring kan gaan.

Voor het creëren van De Onzichtbare Danser heeft choreograaf Eline van Ark samengewerkt met blinden en slechtzienden, buurtbewoners uit de Amsterdamse Transvaalbuurt en (dans-)kunstenaars. Samen met hen heeft ze de mogelijkheden van luisterdans onderzocht. Met hun feedback, kennis en ervaring als basis heeft zij de uiteindelijke choreografie vormgegeven. Een choreografie met een bijzondere perspectiefwisseling, toegankelijk voor zowel blinden als zienden!

Van Ark ontwikkelde haar voorstelling in L’lab; het creatieve laboratorium van MAP. Voor De Onzichtbare Danser bestond L’lab uit: studioruimte, artistieke en zakelijke ondersteuning, grafsiche vormgeving en (artsitieke) uitwisseling met MAP’s lokale netwerk.