HEIM ontPOPt | Tegenpolen

HEIM ontPOPt | Tegenpolen

Locatie
Tugela85, Amsterdam

Uitvoeringsdatum
26 maart 2015 (5 voorstellingen)

Disciplines
theater, beeldende kunst, architectuur, muziek, dans

Op initiatief van
Moving Arts Project

I.s.m.
Mariken Bijnen, Gina Broeders, Sivan Schuurmans, Jazz Kuipers, Alex Holevic, Ko Oelslager, Igor Krajinovic, Bonnie Goudriaan, Joën Goudriaan, Kyomi Keyer, Sakina Boureqba, Shiva Sital, Uriel Gallardo, Valentina Caporossi.

Financiering
Amsterdams Fonds voor de Kunst | Stadsdeel Amsterdam Oost, Sociaal Domein | AMVJ fonds | Theater Oostblok | sponsoren

Projectbeschrijving
Rijdend in de koets van Cinderella ontdekt een groep kids achter een muur van dozen het land Tegenpolen. Daar aangekomen ontdekken ze dat ze allemaal een  verschillend beeld hebben van dat land. Tegenpolen betekent voor iedereen iets anders, doordat het veel te maken heeft met wie je zelf bent.

Een groep kinderen uit de Transvaalbuurt speelt de voorstelling TEGENPOLEN. Maar bestaat de voorstelling eigenlijk wel? En wie of wat zijn Tegenpolen, waar kun je ze vinden en waarom? Op zoek naar het script proberen ze deze vragen te beantwoorden met de ultieme creatieve samenwerking als resultaat. Of bleek het uiteindelijk toch maar gewoon een kinderspelletje te zijn?

HEIM ontPOPt ontstond in 2010 en vloeit voort uit het grotere community arts project HEIM in Transvaal. Doelstelling: het stimuleren van talent, eigen initiatief, mede-eigenaarschap en deelname aan culturele activiteiten. HEIM OntPOPt maakt het mogelijk voor deelnemers hun eigen (kunstzinnige) ideeën te realiseren. In de wintermaanden kunnen geïnteresseerde en gemotiveerde wijkbewoners deelnemen aan HEIM ontPOPt.