HEIM ontPOPt | De LEFhebbers

HEIM ontPOPt | De LEFhebbers

Locatie
Tugela85, Amsterdam

Uitvoeringsdatum
10 april 2014 (5 voorstellingen)

Disciplines
theater, beeldende kunst, muziek, dans

Op initiatief van
Moving Arts Project

I.s.m.
Mariken Bijnen, Gea Schuiling, Ko Oelslager, Kyomi Keyer, Meri Almakdssi, Nadin Almakdssi, Shiva Sital, Uriel Gallardo, Shy-Ann Chatelin, Valentina Caporossi

Financiering
Stadsdeel Amsterdam Oost, Sociaal Domein | Theater Oostblok | sponsoren

Projectbeschrijving
Zeven dappere kinderen horen de vreselijkste verhalen over ene mister Trrt. Hij is een echte bullebak en heerst over het hele land. Ze moeten wat doen, maar wat? En hebben ze wel genoeg lef om überhaupt iets te doen? Zo beginnen de kinderen aan een spannende reis waarbij ze van alles moeten overwinnen om hun doel te bereiken. Zal het hun lukken om genoeg lef te verzamelen en mister Trrt te verslaan?

De LEFhebbers is bedacht en gemaakt door zeven kinderen uit de Transvaalbuurt onder begeleiding van Moving Arts Project en regisseur Mariken Bijnen. Met deze voorstelling wilden de kinderen zoveel mogelijk geld inzamelen voor gevluchte kinderen uit Syrië. De opbrengsten gingen naar de Nacht van de Vluchteling, een initiatief van Stichting Vluchteling.

HEIM ontPOPt ontstond in 2010 en vloeit voort uit het grotere community arts project HEIM in Transvaal. Doelstelling: het stimuleren van talent, eigen initiatief, mede-eigenaarschap en deelname aan culturele activiteiten. HEIM OntPOPt maakt het mogelijk voor deelnemers hun eigen (kunstzinnige) ideeën te realiseren. In de wintermaanden kunnen geïnteresseerde en gemotiveerde wijkbewoners deelnemen aan HEIM ontPOPt.