KAREL & KARIMA

KAREL & KARIMA

KAREL staat voor KAR voor Elektriciteit op Locatie. KAREL is een stalen busje en voormalige SRV-wagen van het oerdegelijke Hollandse merk Spijkstaal, dat al lang voordat het noodzaak werd elektrische wagens bouwde. KAREL vervoert decors, bouwmateriaal, gereedschap en andere productie-onderdelen én voorziet in energie op locatie voor buitenevenementen in Amsterdam. KAREL is een waar rolmodel. Hij is namelijk CO2-neutraal en verspreidt de boodschap van groen en duurzaam dwars door de stad.

KARIMA is het zusje van KAREL. Net als haar broer KAREL is KARIMA een totaaloplossing op zonne-energie voor stedelijke evenementen. Zij levert namelijk schone energie voor bijvoorbeeld catering en licht, maar ook het transport naar en van de locatie. Als klap op de vuurpijl heeft zij een uitklapbaar podium. KARIMA staat voor de “KAR voor Inductie, Meezingen, Aanhangsels & meer”. In het Arabisch betekent Karima “zij die geeft”. Dankzij de zonnepanelen op het dak geeft KARIMA op duurzame wijze energie aan de stad.

KAREL en KARIMA worden onder andere gefinancierd door de Innovatiesubsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst en New Electric.

Ga naar de website van KAREL en KARIMA: www.movingartsproject.nl/KAREL