Startbijeenkomst HEIM ontPOPt 2016

Startbijeenkomst HEIM ontPOPt 2016

Ook dit jaar komt er weer een kindertheatervoorstelling uit de Transvaalbuurt (en omstreken). Wil jij ook meedoen als acteur, decorbouwer en/of theatermaker kom dan naar de startbijeenkomst. We gaan met elkaar naar de film “Horton” kijken en daarna gaan we met de film als inspiratiebron brainstormen over de nieuwe voorstelling.

WAT
Startbijeenkomst HEIM ontPOPt 2016 en de film “Horton” kijken.

WANNEER
Zondag 17 april van 15.00 – 17.30 uur

WAAR
Culturele Wijkonderneming Tugela85 (bel 3)
Tugelaweg 85
1091VN Amsterdam

KOSTEN
Zowel de filmvertoning als deelname aan het theatertraject zijn gratis.

AANZWEZIGHEID OUDERS
Aanwezigheid van ouders bij de startbijeenkomst is verplicht, betrokkenheid bij de rest van het traject wordt zeer op prijs gesteld.

AANMELDEN
Laat even weten of je komt via info@movingartsproject.nl.

Mocht je iemand kennen die mee wil doen stuur deze mail dan vooral door.


Over de film “Horton”
HORTON is het verhaal over een fantasierijk olifantje dat in de bijzonder jungle van Nool woont. Op een dag hoort hij een noodkreet van een klein stofdeeltje dat door de lucht rond vliegt. Horton vermoedt dat er leven is op het stofdeeltje en hij is vastberaden om deze wereld te helpen, ondanks dat zijn omgeving denkt dat hij gek is geworden… Een nieuwe Twentieth Century Fox animatiefilm van de makers van Ice Age gebaseerd op de internationale bestseller HORTON van de gelijknamige boekenserie geschreven door Ted Geisel alias Dr. Seuss.


Over Moving Arts Project
HEIM ontPOPt is een project van Moving Arts Project. Diane Elshout, Janine Toussaint en Noud Verhave vormen samen Moving Arts Project (MAP). Met de stad als bron van inspiratie én podium maken zij community arts vanuit het hart van de wijk. MAP wil letterlijk en figuurlijk mensen bewegen. Daarmee brengt dit veelzijdige kunstenaarscollectief verandering op gang en maakt het maatschappelijke vragen zicht- en bespreekbaar. 


Over HEIM ontPOPt
HEIM ontPOPt vloeit voort uit het grotere community arts project HEIM in Transvaal met als doelstelling: de deelname aan cultuur, talent, eigen initiatief en mede-eigenaarschap te stimuleren. Hierdoor is er een creatieve dynamiek ontstaan waarbij deelnemers eigen (kunstzinnige) ideeën willen vormgeven en uitvoeren.

Heim ontPOPt wordt gemaakt in nauwe samenwerking met regisseur en speldocent Mariken Bijnen.

Met HEIM ontPOpt wordt talent ontwikkelt, krijgt het een podium en wordt deelname aan cultuur actief gestimuleerd in zowel voorbereiding als uitvoering.