Stichting Moving Arts Project zoekt een zakelijk leider | per 1 februari 2017 | part time | M/V

Over Moving Arts Project

Moving Arts Project (MAP) bestaat sinds 2010 en organiseert community arts projecten met als doel cultuurparticipatie, talentontwikkeling en verbetering van de sociale netwerken. De artistieke leiding van MAP bestaat uit Janine Toussaint (architect/stedenbouwkundige), Noud Verhave (fotograaf/ beeldend kunstenaar) en Diane Elshout (danstheatermaker/ theaterwetenschapper). MAP genereert inkomsten uit subsidies, donaties, sponsoring en opdrachten. De stichting heeft geen personeel in vaste dienst.

Per project wordt met professionals en vrijwilligers samengewerkt. De stichting Moving Arts Project heeft een bestuur op afstand, dat bestaat uit 3 leden. MAP heeft als credo ‘uit het hart van de wijk’. Dit refereert aan de manier waarop wij werken; kunstzinnige projecten die tot stand komen met de kennis en ervaring die (lokaal) aanwezig is en vanuit een netwerk dat zich uitstrekt tot in de haarvaten van de gemeenschap. Onze projecten variëren van grootschalige community arts projecten tot kunst in de openbare ruimte. Daarnaast zijn wij ook actief op politiek- en beleidsniveau en als burger betrokken bij verschillende lokale initiatieven. Wij zijn daarmee onderdeel van de lokale structuren en zetten ons daar niet alleen vanuit de kunsten voor in. Dit heeft het vertrouwen van de gemeenschap verworven en biedt een bijzonder perspectief om diezelfde kunsten in te zetten. De artistieke leiding is op dit moment verantwoordelijk voor de financiering van projecten, acquisitie en het contact met partners.

MAP is opgenomen in het Kunstenplan van de Gemeente Amsterdam 2017-2020 als instelling die een meerjarige subsidie van het AFK heeft ontvangen. Dit grijpen we aan om organisatorisch, financieel en zakelijk een ontwikkelingsslag te maken en te investeren in de uitbreiding van ons werkveld en netwerk.

Functiebeschrijving

We zoeken een ondernemende zakelijk leider, die verantwoordelijk wordt voor de zakelijke kant van MAP. Je houdt overzicht over de financiën, zoekt naar nieuwe financieringsbronnen, onderhandelt met (nieuwe) partners en schrijft (mee) aan aanvragen. De financiële administratie per project handel je af in samenwerking met de penningmeester van de stichting.

Je geeft uitvoering aan de zakelijke kant van het meerjarenplan van MAP, op basis waarvan de meerjarige subsidie van het AFK is toegekend. Je hebt vernieuwende ideeën over de financiering van MAP, aanvullend op de fondsen. De zakelijk leider krijgt een basishonorarium als onderdeel van het kunstenplan. Daarnaast is hij/zij, samen met de artistieke leiding, medeverantwoordelijk voor het werven van projectgelden waarin het honorarium van de zakelijke leiding, als onderdeel van de begroting is opgenomen De zakelijk leider wordt mede-ondernemer in het collectief. Werkplek in Amsterdam Oost. In aanvang 3 dagen per week.

Gewenst profiel

We zoeken een ondernemende zakelijk leider, die verantwoordelijk wordt voor de zakelijke kant van MAP. Je houdt overzicht over de financiën, zoekt naar nieuwe financieringsbronnen, onderhandelt met (nieuwe) partners en schrijft (mee) aan aanvragen. De financiële administratie per project handel je af in samenwerking met de penningmeester van de stichting. Je geeft uitvoering aan de zakelijke kant van het meerjarenplan van MAP, op basis waarvan de meerjarige subsidie van het AFK is toegekend. Je hebt vernieuwende ideeën over de financiering van MAP, aanvullend op de fondsen.

Profielschets

 • Affiniteit met het werk van MAP
 • Ambitie om in vier jaar tijd samen met de stichting een nieuw financieringsmodel op te zetten
 • Zelfstandig, ondernemend en met een optimistische inslag kunnen bijdragen aan de doelstellingen van MAP
 • Ruime kennis van het fondsenveld op het gebied van kunst en cultuur en ervaring met werven van fondsen, begrotingen, financiële onderhandelingen
 • Brede interesse en netwerk in het werkveld
 • Proactief, flexibel en probleemoplossend
 • Geen 9 tot 5 mentaliteit
 • Communicatief, stressbestendig en initiatiefrijk.
 • Gewend buiten de gebaande wegen te denken.
 • HBO+ werk en denkniveau.
 • Uitstekende spreek- en schrijfvaardigheid in het Nederlands en in het Engels
 • Woonachtig in/nabij en bekend met de stad Amsterdam (Oost)

Contactgegevens

Ben je geïnteresseerd, richt dan je vacature aan Danielle Driessen, voorzitter bestuur Moving Arts Project. Email: info@movingartsproject.nl

Reageren op deze vacature kan tot 30 november. Gesprekken vinden plaats in week 49 en 50.

Bij vragen kunt je bellen met Diane Elshout telefoonnummer 0620-438-929.

 

Stichting Moving Arts Project |  Tugelaweg 85 | 1091 VN | Amsterdam

 

Voor meer informatie over MAP verwijzen we naar de websites van onze stichting/projecten:

www.movingartsproject.nl
www.heimintransvaal.nl
www.ontkiemwest.nl
www.tugela85.nl