Yahaira Gezius

Yahaira Gezius

Yahaira (1997) maakte als stagiair kennis met het organiseren en uitvoeren van verschillende evenementen. Van sociaal-maatschappelijke activiteiten tot (commerciële) clubavonden en festivals. Hierdoor heeft ze een breed netwerk opgebouwd en is zij als Allround Creative werkzaam in sociaal-maatschappelijke projecten, het onderwijs, theater en de evenementensector.

KAREL – de KAR voor Elektriciteit op Locatie, ontwikkeld door MAP – is haar eerste kennismaking met duurzaamheid op een toegankelijke manier. Zij geeft KARELs boodschap handen en voeten door kennis over te dragen aan ambassadeurs, die hun kennis verder verspreiden door de wijk en de stad. Op deze manier wil zij met KAREL duurzaamheid toegankelijk maken voor iedereen.

In Yahaira’s woorden: “Duurzaamheid was niet van mij omdat het op een ontoegankelijke manier, bijna alleen vanuit noodzaak en door mensen met denkbeelden waarin ik mezelf vaak niet kon herkennen, werd gebracht. In KAREL komt veel samen, mensen van allerlei culturen, smaken en kleuren. Zelfs de burgemeester heeft er rijdend in vergaderd, bezoekers stellen vragen en iedereen leest de banners. KAREL maakt duurzaamheid op een eenvoudige en positieve manier en in de openbare ruimte bespreekbaar.”